+420 608 400 406

Naše káva

V naší prodejně momentálně nabízíme 8 druhů kávy Arabica a 1 druh kávy Robusta. Všechny naše kávy si můžete zakoupit buď tzv. „na váhu“ nebo v balení 1000g a 250g s aromaventilem.

Všechny naše kávy můžete zakoupit v naší prodejně v Kladně nebo si je objednat v našem e-shopu.

PAPUE NEW GUINEA A HOAC

Kávy z této oblasti se vyznačují jemnou aciditou a komplexností. Káva z kooperativy HOAC sdružuje 1900 farmářů v regionu Okapa. Třešně z kávovníků odrůdy Bourbon, Typica a Arusha jsou zpracovány mokrou metodou a sušeny klasickým způsobem na slunci. Vůně kávy připomíná hořkou čokoládu. V chuti objevíte červený rybíz a ostružiny s dotekem mléčné čokolády, jemnou aciditou a lehkým tělem.

 

 

BURUNDIflag

Burundi je poměrně malý vnitrozemský stát na křižovatce střední a východní Afriky. Severně sousedí s Rwandou a východně s Tanzánií. Celým názvem Burundi Fully Washed AA+, má silné tělo, střední aciditu, střední hořkost která připomíná hořkou čokoládu, lehce kořeněná s nádechem ovoce.

 

 

ETHIOPIA

Ethiopia Sidamo pochází z jedné z nejstarších kávových plantáží na světě. Horské lesy jihozápadní Etiopie ukrývají malé tradiční farmy ewthiopiezaměřující se na pěstování nejkvalitnější arabiky. Odrůda Forest Coffee je jednou z osmdesáti druhů arabik. Každý farmář si vybírá podle přírodních podmínek a dalších specifik plantáže tu nejvhodnější. Pěstitelé z regionu Sidamo, ležícího v jižní části země, dávají přednost právě arabice Forest Coffee. Jejich jednodruhová plantážní káva si nachází příznivce mezi skutečnými fajnšmekry.

 

 

BRASIL SANTOS

Region Sao Paulo, kde se lahodná káva Santos NY2 rodí, leží v jihovýchodní části Brazílie. brasilKávovníky jsou jednou z hlavních zemědělských plodin, a proto je jejich pěstování, sklízení i zpracování zrn věnována maximální pozornost.
Optimální klimatické podmínky spolu s mimořádně zdravými rostlinami kávovníku arabského (Coffea arabica) dávají záruku skvělé produkce s plným tělem a dlouhou dochutí. Nejdřív jsou ve vodě vytříděna nekvalitní zrna – vyzrálé plody klesají na dno, kdežto špatná zrnka plavou na hladině. Protlačením zralých zrn přes drticí plechy jsou odstraněny slupky a dužina. Následuje velmi přísně kontrolovaná fermentace, která určuje charakter kávy. Sušení probíhá na slunci až do okamžiku, kdy káva obsahuje 12-13 procent vody. Dosušování na 10 % vlhkosti je strojové.

 

COLUMBIA SUPREMO

Káva Colombia Huila Supremo je pěstována v oblasti Huila, kde vládnou ideální podmínky pro pěstování kávy (nadmořská výška odkolubie 1700 metrů do 1950 metrů umožňuje sklizeň od března do června), a proto se zde nalézá několik farem.
Nabízená káva je jedna z nejkvalitnějších v Kolumbii. Jedná se o kávu plného těla, ale přitom jemnou s výrazným aroma, na patře s velmi mírnou aciditou. V pozadí je možno pocítit karamel i ovocnou chuť citrusů.

 

 


GUATEMALA

Celým názvem Guatemala Fancy SHG. Zkratka SHG znamená v překladu „velmi tvrdá zrna“.guatemala
Jejím charakteristickým rysem, je nízká kyselost, bohatá chuť – ořechy,kakao,jemně květinový nádech. Plantáže jsou umístěny v spektakulárních přírodních kulisách s velmi bohatou faunou a florou . V okolí se nachází Orchidea,Kardamon dokonce též Monja Blanca , která je národní květinou Guatemaly

 

 

 

 

SUMATRA indonesia

Celý název je Indonesia Sumatra Mannheling. Káva ze Sumatry má výbornou jemnou kávovou, až jemně čokoládovou chuť. Mnoho znalců dává přednost sumaterské kávě, z důvodu vysoké jakostní kvality. Milovníci kávy s mlékem nebo smetanou můžou bez váhání volit tuto kávu a nemusejí se obávat ze ztráty na chuti. Káva je silná a kořeněná.

 

KEŇA

Kenia AA plus má plné, kulaté tělo s vláčnou až hebkou chutí rybízu, dokonale výrazná chuť rybízu doprovází podtóny červeného grepu a vanilky. Dokonalá acidita doprovází šťavnatá sladkost. Vůně černého rybízu je unikátní a lehce postřehnutelná. kenya
Káva z Keni patří mezi nejlepší kávy, se kterými se obchoduje na světovém trhu. V Keni se téměř výhradně pěstuje Arabica. Národního organizace „Kenya Coffee Board“ prodává tuto kávu po celém světě.
Německo a Amerika jsou v současné době hlavním kupující keňské kávy, protože mají velmi jemnou kyselost a tedy se skvěle hodí pro kvalitní směsi. Hlavní produkce je zajišťována především drobnými zemědělci, kteří kávu prodávají menším výkupnám pro posouzení kvality a nákupu. Tyto kávy jsou omyty a poté předány do hospodářských družstev. Tyto družstva pak předají kávu národní organizaci „Kenya Coffee Board“, který pak kávu prodává na světovém trhu. Pro Keňskou vládu je výroba kvalitní kávy velmi důležitá. Za vykáceni nebo poškození kávovníků hrozí dlouhé tresty.

 

TANZANIA

Tanzania  AA Plus NORTH je vynikající africká káva pocházející z oblasti hory Kilimanjaro. tanzanie Tato káva vlastní označení „AA“ což označuje nejvyšší kvalitu kávy z této Africké země a tvoří pouze 14% z celkové úrody. Pěstuje se ve velké nadmořské výšce ve stínu banánovníků. Zpracovává se mokrým způsobem a tak získává výraznou komplexní aciditu a dokonale vybalancované výrazné aroma a plnou chuť.
V Tanzanii se pěstuje především plantážní káva Arabika, a to někdy od konce 19 století. Celá produkce tohoto státu je zabezpečována především drobnými pěstiteli. Plantážní káva z Tanzanie má jedinečnou měkkou kyselost a zcela vynikající aroma.

 

COSTA RICA TARRAZU 

Šálek kávy Costa Rica Tarrazu je vyvážený s mírnou aciditou. V nádherném aroma kávy se mísí costa ricatóny vanilky, oříšků, karamelu a jemných citrusů. Svoji chuť získává ve vysokých nadmořských výškách v kantonu Tarrazu, který jí propůjčil své jméno, tam, kde za dětských let planety Země bouřily sopky. Na kyselých půdách vyhaslých vulkánů a ve vlhkém podnebí nedalekého Pacifiku, násobeném paprsky tropického slunce, pěstují už celé generace pěstitelů kávy tu, kterou známe jako Tarrazu.